• Viltolarsen uspešno dviguje nivo distrofina

  Rezultati druge faze testiranja kažejo, da viltolarsen učinkovito in varno dviguje nivo distrofina pri dečkih z DMD.
 • Ekološko turistična kmetija Lešnik

 • Enkratni solidarnostni dodatek za prejemnike nadomestil iz invalidskega zavarovanja, ki delajo krajši delovni čas

  Enkratni solidarnostni dodatek za prejemnike nadomestil iz invalidskega zavarovanja, ki delajo krajši delovni čas in so na začasnem čakanju na delo oziroma so odsotni z dela zaradi višje sile.
 • Krizni dodatek za zaposlene invalide, ki delajo v invalidskih podjetjih in zaposlitvenih centrih

  Kako je s kriznim dodatkom za zaposlene invalide, ki delajo v invalidskih podjetjih in zaposlitvenih centrih?
 • Virtualno po Mozirskem gaju

  Sprehod med cvetlicami je tokrat dostopen vsem. Edini pogoj je internetna povezava.
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5

Prilagoditve vozil

Popolna prilagoditev za invalida samostojnega voznika: (C)EnterVan

Večja enoprostorna vozila s stranskim vhodom preko klančine, poglobljeno notranjostjo

Kivi Tour 2 s Kio Carens

Po Kii Soul se je italijanski predelovalec Kivi lotil popolne

Toyotini hibridi z BDF. ročico

Pri Toyoti se zavedajo bistva mobilnosti za vse, zato že

Ford Grand Tourneo Connect CenterVan

Na sejmu Rehab 2019 bo podjetje Mobilcenter Zawatzky predstavilo svojo

Paravan Chrysler Pacifica

Paravan Chrysler Pacifica je eden izmed povsem novih vozil, ki
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Obisk prireditev v Stožicah

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
Arena Stožice Arena Stožice | Foto: mojaPot.net

Če/ko se udeležimo katerega izmed družabnih dogodkov, storimo tudi sami velik korak k boljši vključenosti v družbo. Arena Stožice takšne obiske omogoča tudi težje gibalno oviranim.

Tarnati, da se "nič ne dogaja" nikakor ni na mestu in ne prinaša pozitivnega razvoja družbe. Če se zazremo zgolj v okoliške dogodke, kjerkoli že smo, lahko v bolj ali manj oddaljenem mestu nedvomno najdemo dogodek ali koncert, ki privablja množice. A če je naša mobilnost odvisna od invalidskega vozička, se lahko pojavi več dogodkov, ki imajo za nas otežen dostop ali pa je le-ta sploh nemogoč.

Ena izmed boljših, če ne kar najboljša, je lokacija Arena Stožice v Ljubljani.

PARKIRANJE

V Parkirni hiši Center Stožice je parkiranje brezplačno dve uri pred in uro po prireditvi. Zapornice ob vhodnih terminalih so dvignjene, tako da ni težav tudi za invalida samostojnega voznika. Zaradi bližine dvigala, s katerim se dvignemo na ploščad z vhodi, je najprimernejše parkiranje na VIP parkiriščih (višina 2,3m). Pred VIP vhodom v dvorano sta dve parkirni mesti rezervirani za invalida oz. osebo na invalidskem vozičku, vendar ni bojazni, če sta ti dve mesti zasedeni, saj so parkirišča postavljena tako, da zlahka najdemo sebi primerno, ne glede na to ali imamo zadnji ali stranski vhod v vozilo. Tudi s kasetnim dvigalom se da brez težav poiskati primerno mesto. Je pa pomembno, da smo na parkirnem mestu slabo uro pred odprtjem dvorane (sploh v primeru, ko je dvorana razprodana).

VSTOP V DVORANO

Ob VIP vhodu, kjer smo parkirali, je speljana kratka in ne prestrma klančina, ki nas pripelje do dvigala. Vrata so težka, zato je dobro imeti spremljevalca, ki jih pomaga odpreti in jih pridrži. Z dvigalom se nato dvignemo na nivo zunanje ploščadi. Običajno odprejo poseben vhod namenjen samo osebam na invalidskih vozičkih, a lahko, zaradi različnih organizatorjev, pride tudi do drugačne ureditve. Tudi brezplačna vstopnica za osebo na invalidskem vozičku ni samoumevna, a je malo dogodkov oz. koncertov, ki do sedaj te ugodnosti niso ponujali.

V DVORANI

V dvorano pridemo na vrh tribun Zelenega ringa. Pomembno je, da spremljevalec kupi karto za Zeleni ring, saj drugače ne bo možnosti, da ostane poleg nas. Na vrhu tribun so mesta, ki so označena z znakom invalida. S teh mest imamo tudi dober pogled proti odru oz. na parket. V kolikor ni sedežnega reda, bo spremljevalec izbral sedišče pred nami ali, v dveh primerih, poleg nas, če pa obstaja sedežni red, je treba pri nakupu karte izbrati tak sedež, ki je kar se da blizu nas.

SANITARIJE

Na voljo imamo dva WC-ja za invalida, ki se odklepata z evro ključem. Oba sta prostorna, opremljena z oprijemali in nagnjenim ogledalom; odkar sta zaklenjenja z evro ključem, sta tudi precej bolj čista in prosta, kot sta bila pred uvedbo evro ključavnic. Za popolno oceno manjka edino stropno dvigalo, ki bi težje gibalno ovirani osebi omogočilo transfer z invalidskega vozička na straniščno školjko.

IZHOD

Po končani prireditvi se odpravimo do notranjega dvigala, ki nas pripelje neposredno v parkirno hišo, točno na mesto, kjer smo prej pustili vozilo. Ker gre za dvigalo s katerim "potujejo" tudi gostje iz VIP lož, zna običajno trajati malce dlje, da najdemo prostor v njem, a ker se ne mudi in bomo tako in tako še nekaj časa nato z vozilom stali v koloni, ki se počasi premika proti obvoznici, se nam ne mudi in smo potrpežljivi. Zavedati se je potrebno, da se v skorajda istem času iz dvorane lahko odpravi tudi preko 15.000 ljudi in da parkirno hišo istočasno zapušča preko 600 vozil, zato so strpnost, uvidevnost in razumnost pomembne lastnosti vseh udeležencev.


 

Galerija slik

View the embedded image gallery online at:
http://mojapot.net/obisk-prireditev-v-stozicah#sigProId288499ceee

Pregled meseca

 • 1
 • 2

Video tedna

Najbolj brano

Pravica do dodatka za pomoč in postrežbo

Dodatek za pomoč in postrežbo je mesečni denarni prejemek, s katerim naj bi upravičenec poravnaval stroške, nastale zaradi trajnih sprememb v

TEST: Volkswagen Passat 2.0 TDI BMT Comfortline DSG

Volkswagnovega Passata ni potrebno posebej predstavljati, saj ob omembi imena "Passat" velika večina sogovornikov ve, o katerem avtu je govora.
 • 1
 • 2
 • 3

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information