Spletno mesto mojaPot.net je plod razmišljanj in iskanja rešitev za gibalno oviranega človeka, kateremu je potrebno kljub njegovim zmanjšanim telesnim sposobnostim premikanja omogočiti, da enakovredno obvladuje svoj življenjski prostor. Kljub nenehnemu napredku na vseh področjih našega življenja, dela ter družbenega udejstvovanja smo priča še prenekaterim pomanjkljivostim, v nekaterih primerih tudi nepravilnostim ali prehitro in pomanjkljivo ponujenim rešitvam, ki pa ljudem s težjo gibljivostjo oz. tistim, ki se lahko premikajo le s pomočjo medicinsko-tehničnih pripomočkov, povzročajo še dodatne preglavice.

Sodobna informacijsko-komunikacijska tehnologija zna rešiti oz. vsaj pomaga rešiti precej zapletenih težav, katerim do pred kratkim ni bilo videti rešitve. Toda vsepovsod pa tudi ne gre... Pri spletnem mestu mojaPot.net smo si ob nastanku zadali nalogo, da v čim večji meri pomagamo vsem tistim, ki zaradi svojega položaja oz. otežene gibljivosti težko, s prekomernimi telesnimi napori, uresničujejo vsakodnevne življenjske potrebe ali situacije.

Vsebina ni namenjena samo informacijam, ki obravnavajo strogo medicinsko-tehnični del. Poudarek dajemo predvsem mobilnosti ter (fizični) dostopnosti do objektov za katere je invalid prav tako zainteresiran, da jih enakopravno uporablja in koristi. Ker se zavedamo, da je, predvsem izven večjih mest, za neodvisno življenje in socialno vključenost, pomembna tudi mobilnost, se kot edini slovenski medijski portal trudimo objavljati ažurne novosti na področju novih prilagoditev vozil, rešitev za lažjo in boljšo mobilnost ter seznanjanju javnosti o invalidih v prometu.

V vsakem primeru ustrezno vlogo igra potrebna informiranost, k čemur lahko prispevate tudi sami v obliki razprav oz. izmenjav mnenj na naši družbenih omrežjih. Prav izmenjava mnenj pripomore k temu, da marsikdo lažje najde primerno oz. ustrezno rešitev za omogočanje mobilnosti in aktivne vključenosti v družbo.

V letu 2019 smo podobno misleči ustanovili Društvo za mobilnost invalidov, preko katerega lahko lažje udejstvujemo svoje predloge k boljši mobilnosti invalidov.EKIPA MOJAPOT.NET

Vse prispevke, novice, preverjanja dostopnosti, sejemske obiske ter opise dostopnih izletov in turističnih objektov že od vsega začetka pripravlja skromna, zanesljiva in prostovoljna ekipa mojaPot.net, ki je že več kot 10 let zaslužna, za vse javne objave na spletnem mestu ter družbenih omrežjih. Vso delo je opravljeno na prostovoljni bazi.

Stalno ekipo mojaPot.net sestavljamo:

Marko K.
Letnik: 1985
Področje dela: Od velike začetnice do zadnje pike.

Vili K.
Letnik: 1959
Področje dela: Karkoli je potrebno + voznik testnih neprilagojenih vozil.

Domen L.
Letnik: 1990
Področje dela: Zvesti prinašalec fotografij in svežih idej.


Poleg stalne ekipe, nam s prispevki na pomoč priskočite tudi ostali, katerim se zahvaljujemo za pomoč. Zahvaljujemo se tudi vsem, ki nam tako ali drugače pomagajo in stojijo ob strani.

 

VIZITKA SPLETNEGA MESTA

Ime spletnega mesta: mojaPot.net

Spletni naslov: http://mojaPot.net

E-pošta: info(at)mojapot.net

Vrsta spletnega mesta: informacijsko-novičarski portal

 

Slogan: Za mobilnost in aktivnost invalidov.

 

 

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information