Portal mojaPot.net je plod razmišljanj in iskanja rešitev za gibalno oviranega človeka, kateremu je potrebno kljub njegovim zmanjšanim telesnim sposobnostim premikanja omogočiti, da enakovredno obvladuje svoj življenjski prostor. Kljub nenehnemu napredku na vseh področjih našega življenja, dela ter družbenega udejstvovanja smo priča še prenekaterim pomanjkljivostim, v nekaterih primerih tudi nepravilnostim ali prehitro in pomanjkljivo ponujenim rešitvam, ki pa ljudem s težjo gibljivostjo oz. tistim, ki se lahko premikajo le s pomočjo medicinsko-tehničnih pripomočkov, povzročajo še dodatne preglavice.

Sodobna informacijsko-komunikacijska tehnologija zna rešiti oz. vsaj pomaga rešiti precej zapletenih težav, katerim do pred kratkim ni bilo videti rešitve. Toda vsepovsod pa tudi ne gre... Pri portalu mojaPot.net smo si zadali nalogo, da v čim večji meri pomagamo vsem tistim, ki zaradi svojega položaja oz. otežene gibljivosti težko, s prekomernimi telesnimi napori, uresničujejo vsakodnevne življenjske potrebe ali situacije.

Vsebina ni namenjena samo informacijam, ki obravnavajo strogo medicinsko-tehnični del. Poudarek želimo dati predvsem (fizični) dostopnosti do objektov za katere je invalid prav tako zainteresiran, da jih enakopravno uporablja in koristi. Ker se zavedamo, da je, predvsem izven večjih mest, za neodvisno življenje in socialno vključenost, pomembna tudi mobilnost, se kot edini slovenski medijski portal trudimo objavljati tudi teste vozil z vidika gibalno ovirane osebe ter ažurnemu podajanju novosti na področju novih modelov in prilagoditev vozil.

V vsakem primeru ustrezno vlogo igra potrebna informiranost, k čemur lahko prispevate tudi sami v obliki razprav oz. izmenjav mnenj na naši družbenih omrežjih. Prav izmenjava mnenj bo po našem mnenju pripomogla k temu, da bo marsikdo lahko našel primerno oz. ustrezno rešitev za omogočanje mobilnosti in aktivne vključenosti v družbo.

Naša velika želja je, da s portalom mojaPot.net pomagamo preseči številne ovire in nevšečnosti, katerim so vsakodnevno izpostavljeni številni gibalno ovirani invalidi. Prepričani smo, da nam bo zastavljen cilj tudi uspel in Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information