Škoda na ženevskem avtomobilskem salonu 2018

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Škoda na ženevskem avtomobilskem salonu 2018 Škoda na ženevskem avtomobilskem salonu 2018 | © ŠKODA AUTO

Češki proizvajalec avtomobilov Škoda bo na mednarodnem ženevskem avtomobilskem salonu 2018 predstavil številne posodobitve svojih modelov.

Vrhunec letošnjega avtomobilskega salona bo premierna predstavitev oblikovalske študije ŠKODA VISION X, ki ponuja vpogled v razvoj novih modelov. Javnosti bosta prvič predstavljena obsežno posodobljena ŠKODA FABIA in novi ŠKODA KODIAQ L&K, najvišja različica tega popularnega športnega terenskega vozila. ŠKODA SUPERB bo na voljo z novim 2.0 litrskim TSI bencinskim motorjem in 7-stopenjskim DSG-menjalnikom, nova ŠKODA OCTAVIA RS pa bo na voljo s paketom Challenge Plus. Vsi motorji z neposrednim vbrizgavanjem goriva so opremljeni s filtri za bencinske delce. Dodatno bo aktivni informacijski zaslon na voljo tudi za modele serije OCTAVIA, KODIAQ in SUPERB.

ŠKODA FABIA
Zelo privlačno je predstavljena tudi posodobljena ŠKODA FABIA. Spremenjena oblika sprednjega in zadnjega dela vozila predstavlja elegantno, dinamično in moderno zunanjost. Poleg tega so prvič na voljo tudi LED žarometi in LED zadnje luči. Na novo zasnovana instrumentna plošča in prenovljeni sedeži zagotavljajo sveže doživetje notranjosti vozila. Znova je dopolnjena tudi ponudba asistenčnih sistemov in rešitev Simply Clever. Po novem bodo vozilo ŠKODA FABIA in ŠKODA FABIA COMBI poganjali odzivni in učinkoviti bencinski motorji. Na voljo so štirje motorji z močjo od 60 do 110 KM.

ŠKODA KODIAQ L&K
ŠKODA KODIAQ L & K je standardno opremljen s posebnimi funkcijami in vrsto ekskluzivne opreme. Najvišja različica tega velikega športnega terenskega vozila vključuje 19-colska aluminijasta platišča Sirius, LED žaromete, rešetko hladilnika s kromiranimi letvami in za ta model specifičen prednji in zadnji odbijač. Usnjeno oblazinjenje in edinstveno oblikovani dekorativni elementi v notranjosti poudarjajo eleganten stilski slog ŠKODA KODIAQ L&K. Za uvedbo ŠKODA KODIAQ L&K na trgu je bil posodobljen tudi portfelj motorjev. Za ta segment vozil sta prvič na voljo dva nova motorja – 1,5 litrski TSI bencinski motor z močjo 110 kW (150 KM) in 2,0-litrski TSI bencinski motor z močjo 140 kW (190 KM).

ŠKODA SUPERB
V Ženevi bo prvič predstavljen nov pogonski sklop za ŠKODA SUPERB. Bencinski 2,0 TSI motor proizvaja moč 200 kW (272 KM), ki se prenaša na kolesa preko prav tako novega 7-stopenjskega menjalnika z dvojno sklopko. Dodatno je pri novem ŠKODA SUPERB-u na voljo cela vrsta novih funkcij, vključno z razširjeno varnostno funkcijo KESSY (Keyless Entry, Start in Exit System) ali ambientalno osvetlitvijo, ki je povezana z izborom načina vožnje.

ŠKODA OCTAVIA RS
ŠKODA OCTAVIA RS zagotavlja čisti užitek v vožnji. V Ženevi bo prvič predstavljen nov opcijski paket Challenge Plus, ki vključuje ekskluzivne praktične in oblikovne dodatke. Od poletja 2018 bo najbolj športna različica vozila ŠKODA OCTAVIA z oznako RS opremljena s TSI-motorjem z močjo 180 kW (245 KM), ki bo svojim lastnikom zagotavljal nadvse dinamično vožnjo. Elektronsko krmiljena omejena blokada diferenciala sprednje preme izpostavlja športne ambicije ŠKODA OCTAVIA RS.

Aktivni informacijski zaslon
Aktivni informacijski zaslon, ki je bil prvič predstavljen v kompaktnem športnem terenskem vozilu ŠKODA KAROQ, bo na voljo tudi za vozila ŠKODA OCTAVIA, ŠKODA SUPERB in ŠKODA KODIAQ. Aktivni informacijski zaslon se lahko programira individualno, na voljo je izbira različnih postavitev. Velikost in položaj prikazanih informacij je mogoče prosto nastaviti. Poleg hitrosti, števila vrtljajev, merilnika goriva ali navigacijskega cilja so lahko na zaslonu za volanom prikazani tudi podatki o zvočnem sistemu, telefonu ali asistenčnih sistemih.


Na letošnji avtomobilski salon v Ženevi se odpravlja tudi ekipa spletnega portala mojaPot.net


Vir: Porsche Slovenija

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information