Škoda Kodiaq dobiva vrednost

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Škoda Kodiaq Škoda Kodiaq | Autobild

Škoda Kodiaq je te dni dobil svoj uradni cenik tudi na slovenskih tleh.

Škoda Kodiaq je prvi večji terenec, ki je zapeljal iz te tovarne. Ime je dobil po največjem črnem medvedu z Aljaske, kar popolnoma soupada z vozilom, saj le-ta ponuja ogromno prostornosti (no, in tudi zunanje mere niso ravne med manjšimi).

Gre za SUV, ki poleg prej omenjene prostornosti ponuja tudi 7 sedežev. Zunanje poteze se skladajo s trenutno Škodino obliko in marsikoga z določenega profila spominjajo na Audija Q7, a to je bolj ali manj subjektivni pogled, saj imajo vsake oči svojega malarja. A poleg prostornosti in terenskega videza, Škoda s Kodiaqom stavi veliko tudi na široko ponudbo asistenčnih sistemov za varno in udobno počutje med vožnjo. Seznam serijske opreme je zelo bogat, saj vsebuje številne sisteme in dodatke, ki jih je pri "konkurenci" potrebno doplačati. Med drugim Kodiaq ponuja prilagoditev notranjosti za počitek, saj so v vzglavnikih oporniki za glavo, ki jih po potrebi izvlečemo. Bogati ga še prostor za pametni telefon z brezžičnim polnjenjem, samodejno odpiranje in zapiranje prtljažnih vrat, aktivni tempomat s samodejnim uravnavanjem razdalje do spredaj vozečega vozila do hitrosti 160 km/h, samodejni vklop in izklop luči, LED žarometa, sistem za zagon vozila brez ključa, senzor za mrtvi kot, triconska klimatska naprava, sistem prilagodljivega blaženja, pomoč pri parkiranju s pogledom vozila iz različnih perspektiv, samodejna zaustavitev vozila v povezavi s senzorji parkiranja (avto sam ustavi pred oviro, če ob zvočnem signalu senzorjev ne pritisnemo stopalke zavore), pomoč pri vzvratnem parkiranju s prikolico, itd. Omeniti je potrebno tudi vrata, ki so opremljena s pametno zaščito proti praskam na ozkih parkiriščih. Ta zaščita se sproži takoj, ko odpremo vrata. Tudi na področju infotaimenta je povsem v koraku s časom, saj meddrugim omogoča tudi nadzor določenih funkcij vozila z vašim pametnim telefonom, on-line se lahko povežeta z izbranim Škodinim pooblaščenim servisom, opravite klic v sili v primeru prometne nesreče, ponuja dostop do interneta, omogoča Google StreetView na multimedijskem zaslonu, SmartLink, držalo za tablični računalnik, 575 W Canton prostorsko ozvočenje, ipd.

Na voljo so trije bencinski turbo agregati in dva turbodizla. Osnovni 1,4 TSI (92 kW; 125 KM) je na voljo zgolj z ročnim menjalnikom in prednjim pogonom, medtem ko močnejši 1,4 TSI (110 kW; 150 KM) omogoča povezavo s štirikolesnim pogonom in 6-stopenjskim DSG menjalnikom. Najmočnejši 2,0 TSI (132 kW; 180 KM) je povezan izključno s 7-stopenjskim DSG menjalnikom in 4x4 pogonom. Enako je tudi najmočnejši 2,0 TDI (140 kW; 190 KM) samo v kombinaciji s 7-stopenjskim DSG in 4x4 pogonom, izbiro pa omogoča 2,0 TDI (110 kW; 150 KM) - prednji ali štirikolesni pogon, ročni ali 7-stopenjski DSG menjalnik.

Cena se prične pri 20.990 EUR, a za najcenejšo izvedenko z DSG menjalnikom bo potrebno odšteti vsaj 26.809 EUR (1,4 TSI). Najcenejši dizel s samodejnim menjalnikom stane 29.556 EUR. Podrobnejši cenik si oglejte v spodaj priloženi priponki.

 

 Foto: Autobild.de

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information