Q'Straint pritrdilna postaja

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Q'Straint QLK-100 Q'Straint QLK-100

Q'Straint podjetje je znano po svojih pritrjevalnih trakovih in sistemih za prevoz in vožnjo vozila z invalidskega vozička.

Na svoji nadvse uspešni poti, so že razvili pritrjevalni sistem (t.i. docking-system), ki samodejno vpne invalidski voziček in poskrbi, da le-ta ostane trdno na svojem mestu tudi med vožnjo. Še več, sistem je prestal tudi več t.i. "crash-testov", na katerih je pridobil ustrezen certifikat kakovosti in posledično tudi zeleno luč za vgradnjo v vozila po vseh državah.

Sistem deluje zelo enostavno. Na spodnjem delu vozička imamo vijak s katerim zapeljemo v sredino sistema, ki vijak in posledično tudi voziček, priklene na določeno mesto. Premik vozička je možen samo ob predhodnem pritisku na gumb, da se jezički, ki držijo vijak, sprostijo. Sistem je primeren za aktivne voznike, ki opravljajo vožnjo vozila iz svojega vozička. Je enostaven za montažo in v svoji krmilni enoti poskrbi še za dodatno varnost, saj ga je namreč nemogoče pomotoma deblokirati medtem ko motor vozila teče.

Pred kratkim so snovalci sistema QLK-100 naredili še korak naprej in na trg lansirali novejšo različico QLK-150, ki je še dodatno prilagojena vsem vrstam vozičkov, saj je sistem oz. postaja na voljo v večih različnih dimenzijah, kjer glavno vlogo odigra predvsem višina. Nov sistem se lahko pohvali tudi z odličnim daljinskim upravljalcem, ki je majhen, upogibljiv, prilagodljiv in deluje praktično na dotik, kar pomeni, da ni več potrebe po tršem pritisku na gumb, kar lahko marsikomu povzroča težavo.

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information