Pomoč pri nakupu 2B vinjete 2018

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Pomoč pri nakupu 2B vinjete Pomoč pri nakupu 2B vinjete | mojaPot.net

V veljavo je stopil Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ki ureja tudi pravico invalidov do pomoči pri nakupu vinjete.

Od 17. marca je v veljavi Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o starševskem varstvu in družinskih prejemkih, ki poleg pravice velikih družin in invalidov do pomoči pri nakupu vinjete uvaja oz. spreminja še pomoč ob rojstvu otroka, delno plačilo za izgubljen dohodek, starševski dopust za posvojitelje, otroški dodatek in očetovski dopust.

POMOČ PRI NAKUPU VINJETE

Invalid, ki ima v lasti ali uporabi vozilo, ki se v skladu s predpisom, ki ureja cestninske ceste in cestnine, razvršča v drugi cestninski razred B, in je ob zadnji še veljavni registraciji vozila v skladu z zakonom, ki ureja letno dajatev za uporabo vozil v cestnem prometu, uveljavil pravico do oprostitve plačila letne dajatve za to vozilo, je v primeru nakupa letne vinjete za to vozilo v posameznem letu upravičen do enkratne pomoči v višini razlike nad ceno letne vinjete, ki je v predpisu, ki ureja cestninske ceste in cestnine, določena za drugi cestninski razred A.

Za uveljavitev pravice je potrebno na Center za socialno delo poslati izpolnjeno vlogo in ji priložiti kopijo računa nakupa letne 2B vinjete za leto 2018.

O vlogah za pomoč pri nakupu vinjete odločajo centri za socialno delo. Vloga se lahko odda tudi za nazaj, kar pomeni, da se lahko uveljavi pravica, četudi je bila letna 2B vinjeta kupljena že v decembru 2017. 


POGOJI ZA UVELJAVITEV PRAVICE

  1. Vozilo spada v 2B cestninski razred in je potrebno zanj kupiti 2B vinjeto.
  2. Vozilo je oproščeno plačila letne dajatve za uporabo v cestnem prometu.


KAKO DO POMOČI PRI NAKUPU VINJETE?

  1. Izpolniti je potrebno Vlogo za uveljavitev pravice do pomoči pri nakupu vinjete.
  2. Vlogi je potrebno priložiti kopijo računa nakupa letne 2B vinjete.
  3. Vloga in kopija računa se naslovi na Center za socialno delo.

 

Vir: MDDSZ

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information