Po Kodiaqu še Karoq

Oceni ta prispevek
(1 glas)
Škoda Karoq Škoda Karoq | Porsche Slovenija

Škoda Karoq ima markanten značaj in se ponaša z belimi kristalastimi elementi, ki odražajo moč in robustnost, pa tudi eleganco.

Kompaktni SUV meri 4.382 milimetrov v dolžino, 1.841 milimetrov v širino in 1.605 milimetrov v višino. Dolga medosna razdalja 2.638 milimetrov (pri izvedbi s štirikolesnim pogonom 2.630 mili-metrov) Škodi Karoqu zagotavlja udobno lego na cesti in nakazuje prostorno notranjost.

Znamka Škoda je sinonim za vozila z izjemnimi notranjimi merami. To velja tudi za novi Škoda Karoq. Prostornina prtljažnika znaša 521 litrov, če je zadnja sedežna klop v pokončnem položaju. Če pa zadnjo klop podrete, se kapaciteta prtljažnika poveča na 1.630 litrov. V kombinaciji z opcijskimi zadnjimi sedeži VarioFlex je prtljažni prostor prilagodljiv, tako da njegova prostornina znaša med 479 in 588 litri. Sistem VarioFlex sestavljajo trije ločeni zadnji sedeži, ki jih je mogoče posamično nastavljati ali odstraniti iz vozila – prtljažna prostornina kompaktnega SUV-ja se tako lahko poveča na 1.810 litrov.

V notranjosti izstopa povsem na novo zasnovana armaturna plošča, ki je razdeljena na širši zgornji in ožji spodnji del – delitev je najbolj opazna na velikih dekorativnih površinah na sovoznikovi strani. Ta oblikovalski pristop se nadaljuje z dekorativnimi letvami v vratih.

Dizajnu Škode Karoqa dajejo pečat močni navpični elementi. Štiri velike prezračevalne šobe, od katerih srednji dve obdajata osrednji zaslon, so nameščene navpično. Eden od privlačnih elementov prostorne notranjosti je LED-ambientna osvetlitev. Ob zgornjem robu štirih dekorativnih letev v vratih so speljani izjemno ozki svetlobni pasovi, ki se nadaljujejo na armaturni plošči. Voznik lahko uravnava svetlost osvetlitve, ki jo je mogoče nastavljati v desetih različnih barvah.

V sklopu strategije, začrtane do leta 2025, bo znamka v prihodnje sistematično širila svojo modelsko paleto. Pri tem bo poudarek predvsem na uvedbi novih modelov v razredu športnih terenskih vozil.

Na mednarodnih trgih se je nedavno začela prodaja novega velikega SUV z imenom Škoda Kodiaq. Svetovna premiera novega kompaktnega športnega terenca Karoq bo 18. maja v Stockholmu. Vstop na trg je načrtovan za drugo polovico leta 2017.


Vir: Porsche Slovenija

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information