Petrol nudi pomoč pri točenju goriva

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Petrol nudi pomoč pri točenju goriva Petrol nudi pomoč pri točenju goriva

Konec letošnjega julija je družba Petrol objavila novost, s katero je gibalno oviranim osebam olajšano točenje goriva na njihovih bencinskih servisih.

Na stebriček poleg točilnega mesta so namestili nalepko z znakom invalida in telefonsko številko, kamor gibalno ovirana oseba pokliče s pomočjo svojega mobilnega telefona, da sporoči, da čaka na točenje. Za tem, pride delavec BS do vozila, natoči gorivo in opravita plačilo.

Novost se na prvi pogled zdi nadvse inovativna, a vendar po drugi strani vemo, da v praksi kaj podobnega poteka že mnoga leta in je težko najti delavca na kateremkoli BS, ki nebi bil pripravljen priskočiti na pomoč že ob tem, ko na vozilu gibalno oviranega vidi znak za invalida. Konec koncev vendarle ne gre za odkritje tople vode. A vendar, je marsikoga zmotilo predvsem dejstvo, da je Petrolova služba za kontakt z mediji v javnost plasirala novico, v kateri navaja, da je "Družba Petrol vse svoje bencinske servise opremila z nalepkami za invalide, na podlagi katerih paraplegiki s klicem v prodajalno zaprosijo za pomoč pri točenju goriva. Tovrstna rešitev je novost za paraplegike v Sloveniji in jim je na voljo le na bencinskih servisih Petrola."

Nemalo vprašanj je ob tem letelo na to, zakaj so v sporočilu omenjeni samo paraplegiki.
Obrnili smo se na družbo Petrol, kjer so nam odgovorili, da so v projektu sodelovali z Zvezo paraplegikov Slovenije in da so zato v članku omenjali izključno paraplegike. Dodali so še, da je oznaka na bencinskih servisih enaka uveljavljeni, kar pomeni, da ne izključuje drugih oblik gibalne oviranosti.

Povprašali smo jih tudi o povezavi med opravljanjem klica na BS, saj naj bi bila uporaba mobilnih telefonov zakonsko prepovedana zaradi možnih vnetljivosti baterij, a so zatrdili, da je uporaba mobilnih naprav dovoljena v vozilu, prepovedana pa izven njega, tako da ob tovrstni uporabi ni nihče v kaznivem dejanju.

Prednost uporabe mobilnega telefona pred trobljenjem na točilnem mestu je navsezadnje tudi v diskretnosti, še dodajajo pri Petrolu.

 

Foto: Petrol.si

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information