10 C
Hrastnik
petek, 29. 03. 2024
spot_img
ArhivOd danes dalje DPP ločen od ostalih prejemkov

Od danes dalje DPP ločen od ostalih prejemkov

Z današnjim dnem je ZPIZ začel z nakazovanjem ločenega zneska dodatka za pomoč in postrežbo na osebne bančne račune upravičencev oziroma prejemnikov.

Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije (ZPIZ) je pri marčevskih pokojninah z valuto nakazila 31. 3. 2016 uživalcem pokojnin, ki uživajo tudi pravico do dodatka za pomoč in postrežbo in invalidnino za telesno okvaro oziroma obe pravici, pričel nakazovati na njihove osebne bančne račune dva ločena zneska. Tako bodo uživalci prejeli sočasno dve nakazili, ločeno znesek pokojnine in ločeno znesek dodatka za pomoč in postrežbo oziroma znesek invalidnine za telesno okvaro ali oba prejemka skupaj.

Novi način posredovanja podatkov, ki je bil predhodno tudi usklajen z Združenjem bank Slovenije in vsemi poslovnimi bankami, kjer imajo uživalci pokojnin odprte svoje osebne račune, bo omogočal poslovnim bankam, da bodo že s strani izplačevalca pridobile informacijo o prejemkih, ki so izvzeti iz sodne in davčne izvršbe preko nove kode namena plačila, s čimer bo uživalcem zagotovljeno, da ti prejemki ne bodo zaseženi za poplačilo dolga iz osebnega bančnega računa.

Vir: ZPIZ

 

- Oglasni prostor -

ZADNJE OBJAVE

Skip to content