Obi - Prijatelj pri vsakem obedu

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Obi - Prijatelj pri vsakem obedu Obi - Prijatelj pri vsakem obedu | Foto: meetobi.com

Obi je prijazen, pameten in stilski pripomoček za hranjenje gibalno oviranih oseb.

Napredek tehnologije in pametnih naprav je smotrno izkoristiti tudi za večjo samostojnost gibalno oviranih. Ena izmed takšnih naprav je Obi Robot. "Obi je prijazen, pameten in stilski", so dejali snovalci. Robotska roka se je sposobna naučiti preko tisoč različnih opcij za prenos hrane z lastnih posod do uporabnikovih ust. Hrano zajame z žlico in jo ponese k ustom, predhodno preveri količino hrane na žlici in ob morebitni nevarnosti za razlitje ali stresanje hrane, to količino samodejno zmanjša. Ker deluje intuitivno, se sproti prilagaja uporabnikovim navadam. 

Obi se ponaša z modernim izgledom, ki se poda h kuhinjskim pripomočkom, je tih in simulira gib človeške roke pri hranjenju, zato ni bojazni, da bi poškodoval ali ogrožal ostale osebe, ki sedijo za isto mizo. V zloženem položaju je njegova dolžina 43,2 cm, širina 30,5 cm in višina 15,2 cm.

Upravljanje je enostavno in minimalistično.

Podjetje, ki je razvilo uporabnega asistenta za hranjenje, je mlado in perspektivno. Svoje zastopnike hitro širi tudi po Evropi; tako je prodajalce za Obi Robota že mogoče najti na Norveškem, Danskem, Nizozemskem, Irskem, v Belgiji, Franciji in Švici.
Iz matičnega podjetja so nam še sporočili, da se vsi zainteresirani lahko obrnejo na njihov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., kjer bodo poskrbeli da potencialni kupci iz Slovenije dobimo kontakt nam najbližjega distributerja.


Vir: meetobi.com

 

Galerija slik

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information