Novi Q v Audijevi ponudbi - Q8

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Audi Q8 Audi Q8 | Porsche Slovenija

Audi Q8 združuje eleganco štirivratnega luksuznega kupeja in praktično vsestranskost velikega športnega terenca. Razkošno opremljen, vsestransko povezan in robustno zasnovan za vožnjo stran od utrjenih cest je Audi Q8 suveren spremljevalec za posel in prosti čas. V tretjem četrtletju 2018 bo Audi Q8 prišel na evropski trg.

Audi je quattro in quattro je Audi – to seveda še posebej velja za Q8, najprestižnejši športni terenec znamke. Njegov izključno mehanski sredinski diferencial prenaša moč med sprednjo in zadnjo premo v standardnem razmerju 40 : 60. Po potrebi večji del preusmeri na tisto premo, ki ima boljšo vlečno silo. V kombinaciji z odmikom od tal do 254 mm, kratkimi previsi in asistenco za nadzorovani spust se Audi Q8 ne ustavi niti, ko se utrjene poti že končajo. Podvozje z uravnavanjem blaženja je serijsko. Po želji vam pri Audiju vgradijo zračno vzmetenje adaptive air suspension z uravnavanimi blažilniki, bodisi s športno ali poudarjeno komfortno nastavitvijo. Odmik karoserije se prilagaja vozni situaciji in želji voznika v razponu do 90 milimetrov.

Poleg serijskega progresivnega krmiljenja, katerega prenos postaja z močnejšim zasukom volana še bolj neposreden, Audi opcijsko ponuja tudi štirikolesno krmiljenje. Zadnji kolesi se lahko obrneta za do 5 stopinj – pri majhni hitrosti protismerno za boljšo dinamiko, pri večji hitrosti istosmerno za boljšo stabilnost.

Zaradi nove blage hibridne tehnologije (MHVE) so vsi pogoni še posebno učinkoviti. 48-voltno glavno električno omrežje povezuje dva pomembna tehnična modula: litij-ionsko baterijo in jermenski zagonski alternator. Ta lahko pri zaviranju regenerira do 12 kW moči in jo dovaja nazaj v baterijo. Blaga hibridna tehnologija omogoča dolge faze jadranja z izključenim motorjem in razširjeno funkcijo start-stop, ki se vključi že, ko se hitrost zmanjša na 22 km/h.

Na nemškem trgu je Audi Q8 serijsko opremljen z vrhunskim multimedijskim sistemom MMI navigacija plus. Ta ima integriran Audijev modul za prenos podatkov Audi connect s standardom LTE Advanced in dostopno točko za WLAN. Navigacija na osnovi prevoženih poti prepozna preferenčne relacije in lahko vozniku postreže s pametnimi predlogi. Spletne storitve Audi connect preudarno dopolnjujejo načrtovanje poti.

Tako storitvi Car-to-X vključujeta tudi informacije o prometnih znakih in nevarnostih, ki jih zago¬tavlja skupinska inteligenca Audijevih vozil. Opcijski Audi connect ključ omogoča odklepanje, zaklepanje in zagon motorja prek združljivega pametnega telefona z operacijskim sistemom Android.

V individualnih uporabniških profilih lahko več voznikov shrani priljubljene nastavitve; pri tem si lahko individualno prilagodijo do 400 parametrov. Poleg tega lahko voznik prek aplikacije myAudi v navigacijski sistem prenese posebne cilje, pretaka glasbo ali prenese koledar s pametnega telefona v sistem MMI.

Audi Q8 je tudi z vidika kakovosti zvoka in povezave vozilo na vrhunski ravni – zahvaljujoč predalu za telefon (Audi phone box) in tehnologiji VoLTE (Voice-over-LTE). Enako velja za Bang & Olufsen Advanced Sound System. Njegov občudovanja vredni 3D-zvok z informacijami o višinah je na voljo na vseh petih sedežih. Glasba se razvija točno tako, kot je bila posneta v koncertni dvorani.

Pri parkiranju, v mestu ali na dolgih relacijah – Audi Q8 vozniku zagotavlja pomoč v številnih situacijah. K temu med drugim spadajo prilagodljiva vozna asistenca, asistenca za učinkovitost, asistenca za križišča, opozorilnik za menjavo voznega pasu, opozorilnik za robnike in kamere za prikaz okolice. Posebnost je daljinsko vodeni garažni pilot, ki bo na voljo prihodnje leto. Ta ob sočasnem voznikovem nadzoru samodejno upravlja športni terenec pri uvozu v garažo in izvozu iz nje. Voznik pred tem izstopi in postopek aktivira prek aplikacije myAudi. Podobno udobje nudi (daljinsko vodeni) parkirni pilot. Za vsemi temi novimi rešitvami tiči centralni krmilnik asistenčnih sistemov. Ta nenehno izračunava natančno podobo okolice in na tej osnovi upravlja asistenčne sisteme. Ustrezne podatke pridobiva od – glede na opremo – do petih radarskih senzorjev, šestih kamer, dvanajstih ultrazvočnih senzorjev in laserskega čitalnika.


Vir: Porsche Slovenija

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information