Članstvo v društvu Moja pot

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Društvo za mobilnost invalidov Moja pot Društvo za mobilnost invalidov Moja pot

Društvo za mobilnost invalidov Moja pot je nastalo v želji po osveščanju in iskanju rešitev za čim višjo stopnjo mobilnosti za gibalno oviranega človeka, kateremu je potrebno kljub njegovim zmanjšanim telesnim sposobnostim premikanja omogočiti, da enakovredno obvladuje svoj življenjski prostor.

Namen društva je ugotavljanje, zagovarjanje in zadovoljevanje posebnih potreb invalidov in oseb s telesno okvaro na področju mobilnosti in aktivnega vključevanja v družbo ter zastopanje njihovih interesov.

Kdo lahko bolje in učinkoviteje razume potrebo, željo in nenazadnje nujnost mobilnosti kot mi, težje gibalno ovirani, ki smo se leta borili in iskali rešitev za samostojno vožnjo vozila. Od leta 2008 smo preko spletnega portala mojaPot.net širili informacije o možnostih in najnovejših novicah na področju mobilnosti za invalide, dostopnosti turističnih objektov, novih medicinsko-tehničnih pripomočkih, zakonodaji, ipd. A ker si nenehno prizadevamo k boljšemu jutri in želimo svoje izkušnje deliti z ostalimi in jim pomagati na poti v samostojnost, smo v letu 2019 ustanovili Društvo za mobilnost invalidov Moja pot.

V društvu se združujemo samostojni vozniki invalidi, invalidi sopotniki, vozniki invalidov, osebe povezane z invalidi v prometu in podporniki enakovredne vključenosti invalidov v družbo.
Društvo s svojim delovanjem podpira polnovredno sodelovanje oziroma vključenost invalidov v družbo.

V društvo vabimo vse, ki vozite ali se vozite v prilagojenem vozilu, ste voznik invalida in vse, ki podpirate naše delovanje. Informativno lahko izpolnite OBRAZEC, v katerem nam zaupate vaš elektronski naslov na katerega vam bomo poslali želeno pristopno izjavo in odgovorili na vsa morebitna dodatna vprašanja. Članstvo v društvu je prostovoljno.

Samostojna vožnja vozila za invalida nikakor ni luksuz, saj le-ta omogoča bolj celovito vključevanje v družbo, ki je pomembna za kakovostno življenje in razvoj osebnosti. Prilagojeno vozilo omogoča tudi invalidom s težjo gibalno oviranostjo odhod na delovno mesto v drug kraj, udeleževanje na družabnih dogodkih, lažji obisk zdravstvenih ustanov, obisk trgovin, kulturnih dogodkov, svobodno izbiro pri obisku dostopnih turističnih destinacij, itd.
Vse to, kar je za osebo, ki ne potrebuje prilagojenega vozila za vožnjo ali prevoz samoumevno in vsakdanje.

 

Za mobilnost invalidov.

 

Več iz te kategorije: « Srečno 2020

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information