25 let Škode Felicie

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
25 let Škode Felicie 25 let Škode Felicie | Foto: ŠKODA AUTO

17. oktobra 1994 je v Mladi Boleslav stekla proizvodnja Škode Felicie: naslednica Favorita je bila pred 25 leti prvi model češkega proizvajalca avtomobilov, ki so ga razvili pod okriljem koncerna Volkswagen.

S Škodo Felicio se je pred četrt stoletja začelo novo poglavje v zgodovini družbe Škoda Auto. Podjetje je leta 1991 postalo del koncerna Volkswagen in je od tedaj že posodabljalo videz prevzetih modelskih serij Favorit, Forman in Pickup. Mejnik za Škodo pa je bila šele predstavitev Felicie: med tehnično zahtevnim, obsežnim izpopolnjevanjem je njen predhodnik dobil kar 1.187 na novo zasnovanih komponent. Kot kupejevska limuzina, Combi, Pickup, Vanplus in Fun je Felicia združila sodobno tehnologijo in svež dizajn s prostorno notranjostjo in atraktivnim razmerjem med ceno in vrednostjo.

Predserijska proizvodnja se je začela 5. septembra 1994 v tovarni Vrchlabí s prvimi 50 prototipi. Izkušnje, ki jih je Škoda pridobila s proizvodnjo teh vozil, je uporabila za optimizacijo proizvodnje Felicie v Mladi Boleslav; proizvodnja je stekla v ponedeljek, 17. oktobra. Prvi serijski model je s tekočega traku zapeljal ob 10.20 tistega dne. Devet dni pozneje, 26. oktobra 1994, je Škoda javnosti predstavila tri primerke nove Felicie v izvedbi s kompaktnim zadkom – lakirane so bile v barvah češke zastave. Takratni nadžupan mesta Praga jih je na Karlovem mostu "krstil" z vodo iz reke Vltave.

Ime modela, Felicia, so pri Škodi izbrali zelo premišljeno: po eni strani je bilo to ime reminiscenca na legendarni kabriolet iz druge polovice petdesetih in z začetka šestdesetih let prejšnjega stoletja, po drugi strani pa je spominjalo tudi na latinsko besedo za srečo, felicitas. Bilo je torej prikladno, da je Škoda Auto enega izmed teh prvih vozil podarila družini Ondráček, ki so se ji skoraj ob istem času, kot je potekal krst Felicie, rodili četvorčki.

Kot osnovni agregat so za Škodo Felicio najprej uporabili štirivaljni bencinski motor z gibno prostornino 1289 cm3, ki je bil na voljo v izvedbah z močjo 40 kW (54 KM) in 50 kW (68 KM). Leta 1995 sta se jima pridružila močnejši 1,6-litrski motor MPI z močjo 55 kW (75 KM) in 1,9-litrski dizelski motor z močjo 47 kW (64 KM).

Leta 1995 je Škoda modelsko družino razširila za še prostornejšo Felicio Combi, avgusta istega leta pa sta v tovarni Kvasiny s tekočega traku zapeljala dostavnik Felicia Vanplus in Felicia Pickup. Na osnovi kesonarja je bilo poleg tega izdelanih pribl. 4.000 vozil za prosti čas Felicia Fun – poleg rumeno lakirane karoserije je bila njen zaščitni znak tudi prilagodljiva notranjost z zasnovo 2+2 sedeža. Gospodarska vozila so bila zelo priljubljena: med letoma 1996 in 2000 je Škoda izdelala skoraj 19.000 primerkov vozil, ki so se v Južni Ameriki uspešno prodajala pod imenom Volkswagen Caddy.

S Felicio so si v Škodin modelski program utrle pot številne sodobne opcije opreme, npr. sistem ABS, do 4 varnostne blazine, klimatska naprava, servo volan, po višini nastavljiva in ogrevana sprednja sedeža, visokokakovostne usnjene sedežne prevleke in potovalni računalnik. Kot poklon 100-letnici ustanovitve podjetja je češka znamka leta 1995 predstavila tudi luksuzno izvedbo Felicie, poimenovano Laurin & Klement. Sledilo je še več atraktivnih posebnih modelov, npr. Felicia Atlanta kot obeležitev poletnih olimpijskih iger leta 1996. Zaradi privlačnega dizajna ter odličnega razmerja med opremljenostjo in ceno je bil model izjemno priljubljen.

Februarja 1998 je Škoda na trg pripeljala prenovljeno Felicio. Produktna prenova je prinesla sodobno zasnovane žaromete in prilagojeno mrežo hladilnika S tem je vstopni model prevzel novi oblikovalski slog, ki je pred tem zaznamoval že večjo Octavio. Junija 2001 se je po 1.401.489 izdelanih primerkih kariera Škode Felicie končala. Njena naslednica je še danes uspešna Fabia, ki je na trg prišla že leta 1999.


Vir: Porsche Slovenija

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information