10 milijonov vozil v 63 letih

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
V Hannovru s tekočega traku zapeljalo 10-milijonto vozilo V Hannovru s tekočega traku zapeljalo 10-milijonto vozilo | Porsche Slovenija

8. marca, točno 63 let od ustanovitve tovarne v Hannovru, je s tekočega traku zapeljalo 10-milijonto vozilo - rdeče-bel model T6 Caravelle.

Dr. Thomas Sedran, predsednik uprave znamke Volkswagen Gospodarska vozila, je povedal: "10-milijonto vozilo iz naše tovarne v Hannovru simbolizira edinstveno zgodbo o uspehu. In na tem uspehu bomo gradili tudi v prihodnje. S tem namenom bomo tovarno temeljito prestrukturirali – z novimi produkti in poslovnimi modeli." Znamka bo s tem poskrbela za trajnostno perspektivo tovarne v Hannovru in njenih zaposlenih. Sedran je še dodal: "Znamka Volkswagen Gospodarska vozila je že 63 let del mesta, zato me zelo veseli, da bo naše 10-milijonto vozilo ostalo v Hannovru in da bo služilo pomembnemu delu, ki ga opravljajo v otroški bolnišnici Hannoversche Kinderheilanstalt." Znamka Volkswagen Gospodarska vozila je 9-sedežni kombi podarila otroški bolnišnici "Hannoversche Heilanstalt AUF DER BULT" (HKA).

8. marca 1956 je v novozgrajeni tovarni v predelu Hannover-Stöcken stekla proizvodnja modela T1. Poleg vseh generacij Transporterja so tam izdelovali tudi LT, pickup Taro in nekaj časa tudi Hrošča. Danes v Hannovru proizvajajo T6 – in kmalu tudi posodobljeno različico T6.1 – ter Amarok. Na sedežu znamke Volkswagen Gospodarska vozila v Hannovru je zaposlenih okrog 15.000 ljudi.

 

Vir: Porsche Slovenija

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information