Mestni muzej Ljubljana

Oceni ta prispevek
(1 glas)
Foto: Foto: mojaPot.net

V Mestnem muzeju Ljubljana smo obiskali razstavi Ivan Cankar iz prve roke, ki sledi življenjski poti pisatelja Ivana Cankarja v osmih slikah in stalno razstavo Ljubljana. Zgodovina. Mesto.
Ali veste, da je bila v letu 2018 stota obletnica smrti našega največjega pisatelja z izjemno bogatim ustvarjalnim opusom? Izredno zanimivo razstavo si lahko ogledate še do 7.4.2019.

Sedež Mestnega muzeja Ljubljana je v Turjaški palači poleg ljubljanskih Križank, na trgu Francoske revolucije. V neposredni bližini muzeja žal parkirišč za invalidne osebe ni, lahko pa se parkira v bližnji garažni hiši Kongresni trg. Dostop v muzej in ogled razstavnih ter drugih muzejskih prostorov je možen z invalidskim vozičkom. Toalete za obiskovalce z invalidskimi vozički so v drugem nadstropju muzeja, dostopne iz vseh nadstropji z dvigalom, žal pa neprimerne za težje gibalno ovirane osebe, saj v njih ni stropnega dvigala, uporabo lastnega sobnega dvigala pa onemogoča umivalnik postavljen pred wc školjko.
Za obisk kavarne se nismo odločili, saj je dostop nekoliko oviran zaradi kamnitih tal.

Vstopnina za invalidne osebe je 4 €, spremljevalec ima brezplačen vstop.

Omeniti velja, da nas je med drugim očaral Zoisov stol, invalidski voziček iz lesa, železa in medenine. Gre za zanimivo kombinacijo tehnike in estetike, s poudarjenimi okrasnimi elementi.

 

Dodatne informacije

  • Dostop v objekt:
  • Parkirno mesto za invalida:
  • WC za invalida:
  • Prenočišče za invalida:
  • Dostopna plaža:
  • Dostop v vodo:
  • URL naslov:

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information