Hotel Manfred Sauer Stiftung

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Manfred Sauer Stiftung Manfred Sauer Stiftung | mojaPot.net

 

Manfred Sauer Stiftung je plod ideje gibalno ovirane osebe, ki si je zamislila zgraditi objekt, v katerem bi se (meddrugim tudi) gibalno ovirane osebe lahko na vsakem koraku počutile povsem enakovredno. Tako je v celotnem kompleksu popolnoma prilagojen hotel v katerem so vse sobe prostorne in opremljene z električno posteljo, dostopne so tudi konferenčne dvorane in restavracija, na voljo so ločeni apartmaji, ki so opremljeni s stropnimi dvigali, dostopni so vsi tematski kotički, fitnes, savna, welness, telovadnica ter bogata okolica. Pri okolici moram še posebej omeniti ring/poligon za trening vožnje z invalidskimi kolesi, kjer (predvsem) paraplegiki krepijo svoje zgornje okončine.

Hotel je opremljen z dvigali, kamor brez težav zapeljemo tudi z električnim vozičkom. Sobe v hotelu so prostorne in opremljene s prej omenjenimi električnimi posteljami. Električno nastavljive so tudi žaluzije na oknih. Sobe so ekološke ogrevane in dovolj tople tudi v zimskem času. Kopalnica ni med največjimi, a vseeno praktično postavljena. Tuškabina je brez robnika in opremljena s stolom. Na steni so nameščena tudi oprijemala, ki služijo za pomoč pri presedanju ali vstajanju v kopalniškem prostoru. Po predhodnem dogovoru, vam lahko v kopalnico pripravijo tudi večji stol za tuširanje.

V avli hotela je velika restavracija s samopostrežnim zajtrkom in (za kosila in večerje) z serviranimi jedmi po naročilu z njihovega menija. Izbor je pester, a moram opozoriti, da so cene na "nemškem" nivoju. Pohvale vreden je tudi ambient v restavraciji, saj je skorajda ob vsaki mizi naravno rastlinje, ki daje vtis, kot da smo nekje zunaj na prostem. 

Parkirni prostor je brezplačen. Pred hotelom sta dve parkirni mesti namenjeni invalidom (in skoraj vedno je vsaj eden izmed njiju prost), več parkirnih mest za invalide pa je tudi v brezplačni garažni hiši pod hotelom.

 

Dodatne informacije

  • Dostop v objekt:
  • Parkirno mesto za invalida:
  • WC za invalida:
  • Prenočišče za invalida:
  • Dostopna plaža:
  • Dostop v vodo:
  • URL naslov:

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information