Volkswagen T7 prihaja že leta 2019?

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
VW T7 Multivan VW T7 Multivan | Autobild

Pri VW se zavedajo, da je novi T6 bolj ali manj prenovljeni T5, zato po spletu že krožijo govorice o predčasnem prihodu povsem novega T7.

VW Bus (oz. Mulitvan) je kultsko vozilo, ki pa s 6. generacijo ne kupcev ne Volkswagna ne zadovoljuje popolnoma. Da se razume, je T6 odličen in dovršen izdelek, le preveč spominja na kakšno prenovo uspešne generacije T5, kot pa na povsem novo družinsko velikoprostorno limuzino. Ker je Multivan izboljšana različica Transporterja, gre pri tem še vedno za vozilo, ki na trg prihaja iz linije gospodarskih vozil, kar pa, zaradi vseh sodobnih in limuzinskih dodatkov, ne pomeni ravno poceni proizvodnje. 

Možje v Wolfsburgu naj bi leta 2019 predstavili povsem novo generacijo družine T7, ki tokrat ne bo več zajemala tipov Transporter, Caravelle, Multivan in California, pač pa bo s pomočjo velikoserijske MQB platforme odprla družino družinsko-poslovnih vozil Multivan, (bivši) Caddy in (bivši) Sharan. Pri tem Multivan ostaja Multivan (oz. pogovorno v drugih državah Bus), Caddy bo nosil oznako Life, Sharan pa se naj bi prelevil v Family. Torej T7 Multivan, T7 Family in najmanjši T7 Life.

Nova T7 družina bo z MQB platformo omogočala nižje stroške proizvodnje, kar posledično pomeni tudi nižjo ceno na trgu - vsaj takšne so neuradne govorice. Ker bo družina T7 izhajala s predoznako osebnih vozil, bodo v te modele tudi implementirali vse najnovejše in najnaprednejše asistenčne sisteme, katere trenutni T6 ne zmore ponuditi. Pri T7 bo še vedno na voljo širok izbor dizelskih agregatov, 4-motion, DSG menjalnik, omenja se tudi hibrid. Obenem pa tudi po letu 2019 VW ohranja prenovljeno linijo T6 (Transporter) in Caddy, ki se naj ne bi pretirano razhajala od trenutnih različic in bi dejansko ciljala na kupce gospodarskih vozil. 

Podobnih tesno sorodstvenih vezi smo že vajeni pri drugih znamkah, ki jim tokrat sledi tudi proizvajalec "ljudskih vozil". Pri Fordu tako najdemo tri različice Tournea (Courier, Connect, Custom), Toyota/Citroën/Peugeot z novimi skupnimi modeli ponujajo tri zelo različne medosne dolžine in višine (XS, M, L).

Z nižjo ceno, bi tako novi T7 Multivan lahko postal še bolj popularen pri gibalno oviranih voznikih invalidih. A seveda je za takšne napovedi potrebno počakati na uradne najave, notranje mere in potencialne možnosti za prilagoditev.

Vir: Autobild
Foto: Autobild

Galerija slik

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information