Vignale nadomešča Ghio

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Ford Vignale Ford Vignale

Ford pripravlja novo ofenzivo v ponudbi opremljenosti svojih modelov. Z letom 2015 naj bi (zopet) splavila znamka Vignale, ki bo označevala najprestižnejšo in najvišjo stopnjo opremljenosti njihovih modelov. Nekoč Ghia sedaj Vignale?

Vse od leta 1973 je Ghia pri Fordu veljala za najvišjo stopnjo opremljenosti in žlahtnosti njihovih modelov. A vse od leta 2008 je Ford počasi in vztrajno opremo Ghia umikal iz ponudbe. Večina se verjetno še spomni njihovih uspešnih modelov, katerih vrh je predstavljala ravno oprema Ghia - to so bili Granada, Capri, Escort, Fiesta, Sierra, Orion, Scorpio, Mondeo, Focus in Galaxy. Med vsemi je opremo Ghia najdlje ponujala ravno Fiesta, ki je v svojem ceniku omenjeno opremo vsebovala več kot 31 let.

Trenutno je pri Fordu najvišja stopnja Titanium, ki pa ne uspe doseči uspeha in ugleda kot jo je poprej predstavljala ravno Ghia. Zato že prihodnje leto Ford pripravlja novo prestižno stopnjo in z njo tudi znamko opreme Vignale. Vodja Fordovega marketinga, Gaetano Thorel, je ob oznanitvi nove blagovne znamke izjavil, da to ne bo zgolj stopnja opreme, temveč tudi ugledni standard in storitev. Paket Vignale bo tako lastniku vozila omogočal brezplačna pranja vozila (doživljenjsko za vozilo) na Ford servisih. Da bo vse skupaj še bolj luksuzno, bo zadostoval že klic lastnika na servis in zaposleni bodo sami prišli po avto, ga odpeljali, oprali in vrnili opranega. Prav tako bo vsak kupec vozila z opremo Vignale dobil svojega referenta ali skrbnika pri pooblaščenem trgovcu s katerim bo komuniciral, kar bo omogočalo prednost pri Fordovih storitvah pred ostalimi kupci. 

Znano je tudi to, da naj bi stopnja Vignale stala okrog 10% več kot Titanium oprema.

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information