V letu 2017 prihaja nova Ford Fiesta

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
V letu 2017 prihaja nova Ford Fiesta V letu 2017 prihaja nova Ford Fiesta

Ford Fiesta je na trgu prisotna že 41 let. Letos bodo pri Fordu postregli že z njeno 8. generacijo.

Osma generacija Fieste prihaja z več različicami, kar dokazuje že uvodna fotografija, kjer najdemo (z leve proti desni) Fiesto Active, Fiesto ST-Line, Fiesto Vignale in "navadno" Fiesto z opremo Titanium, ki bo predvidoma tudi najbolj pogosta na naših, nemških in tudi drugih evropskih cestah.

Novosti bo veliko, a poglejmo najprej tja, kjer jih bo še najmanj - pod motornim pokrovom. Gnal jo bo že znan tricilindrski 1,0 Ecoboost agregat z razponom od 100 do 140 konjskih moči. Stari 1,25-litrski bencinski agregat bo tokrat zamenjal nov 1,1-litrski tricilindrski atmosferski motor z 70 ali 85 konjskimi močmi. Fiesta 1,0 Ecoboost 100 KM bo kombinirana tudi s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom.

Nova Fiesta je zrastla za ogromnih 7 centimetrov v primerjavo s prejšnjo (oz. zaenkrat še sedanjo) generacijo. S tem se je precej povečala notranja prostornost, kjer so pri Fordu večjo pozornost namenili tudi infotainmentu in dvignjeni kakovosti uporabljenih materialov. Osnovni infotainment v serijski opremi ponuja bluetooth povezavo in dva USB vhoda. Proti doplačilu je na voljo tudi digitalni radio, CD-Player in zvočni sistem B&O z 10 zvočniki z močjo 675 Wattov in prostorskim zvokom. Opremljena je tudi že z najnovejšim Sync 3 sistemom, ki omogoča Android Auto, Apple CarPlay in glasovno upravljanje. Sync 3 smo preizkusili v testnem Fordu S-Max.

Največ novosti prinaša Fiesta v sklopu asistenčnih sistemov. Dve kameri, trije radarji in 12 ultrazvočnih senzorjev za zaznavanje okolice pomagajo vozniku pri varni vožnji. Izboljšan je sistem za preprečevanje naleta, ki v povezavi s prednjimi lučmi uspešno zaznava tudi možnosti trka s pešcem pri nočni vožnji. Kamera v povezavi s senzorji zazna pešca, vozilo ali drugo oviro, s katero lahko pride do potencialnega trka, do 130 metrov naprej. Fiesta opozori tudi na možnost trka, kadar vzvratno zapuščamo parkirni prostor, saj senzorji v zadnjem odbijaču spremljajo premikajoče se predmete z leve in desne strani. Seveda zna opozoriti tudi na vozila v mrtvem kotu, omejiti hitrost vožnje, samodejno zavirati pri nižjih hitrostih, asistirati pri parkiranju, opozarjati pred nenamerno menjavo voznega pasu, itd. Skupaj ponuja kar 15 različnih asistenčnih sistemov. Kateri bodo serijski in kateri opcijski pa zaenkrat še ni jasno.

Kot smo že omenili, bo osnovna Fiesta na voljo v znanih paketih oprem vse do Titanium. A tu se tokrat ne bo ustavilo. Fiesta sledi novemu trendu znamke, zato bo tudi sama na voljo v prestižni različici Vignale. Manjkala ne bo niti verzija z dinamičnejšim izgledom ST-Line ter povsem nova Fiesta Active s povečano oddaljenostjo od tal in robustnejšim "terenskim" izgledom.

Vir: Autobild.de

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information