Škoda Kamiq – novi urbani SUV

Oceni ta prispevek
(1 glas)
Foto: Foto: Porsche Slovenija

Škoda svojo paleto športnih terencev v Evropi razširja s tretjim modelom – Škodo Kamiqom.

Kot pri uspešnih modelih Škoda Kodiaq in Karoq tudi ime Kamiq izvira iz jezika Inuitov, ki živijo na severu Kanade in na Grenlandiji, ter pomeni nekaj, kar popolnoma ustreza. V rastočem segmentu urbanih SUV-jev Kamiq združuje prednosti SUV-ja, kot sta večji odmik od tal in višji položaj sedenja, ter okretnost kompaktnega avtomobila.

Škoda Kamiq povzema uspešni oblikovalski slog SUV-modelov Kodiaq in Karoq ter z žarometi, ki so razdeljeni v dva elementa, pri čemer so zgornji element dnevne luči, skrbi za nove optične poudarke. Urbani SUV temelji na prečni modularni platformi (MQB) in pri dolžini 4.241 mm zagotavlja prostornost, značilno za Škodo. S sodobnimi asistenčnimi sistemi, okolju prijaznimi in učinkovitimi pogoni, najnovejšimi infotainment sistemi in najsodobnejšo povezljivostjo je Škoda Kamiq kos izzivom današnje mobilnosti posameznikov, obenem pa je še jasneje začrtal emocionalni profil znamke Škoda.

Ime Kamiq nadaljuje že poznano nomenklaturo Škodinih modelov SUV. Tudi imeni večjih modelov Škoda Karoq in Škoda Kodiaq se začneta s črko K in končata s črko Q.

"Pri širitvi naše družine športnih terencev ne stavimo le na enoten oblikovalski slog, tudi nedvoumna nomenklatura s črkama K in Q poudarja pripadnost in zagotavlja dobro prepoznavnost. Kamiq v jeziku Inuitov pomeni nekaj, s čimer se v vsaki situaciji dobro počutimo in ima svoj značaj. To se odlično ujema s tem avtomobilom," je razložil Alain Favey, direktor prodaje in marketinga pri družbi Škoda Auto.

Škoda s Kamiqom v vse bolj priljubljenem segmentu urbanih SUV-jev cilja na novo, mlajšo ciljno skupino, ki jo zaznamujeta sodoben življenjski slog in želja po dogodivščinah. V tem avtomobilskem razredu je poleg terenskega videza še posebej pomembna izjemna učinkovitost, zato je Kamiq na voljo izključno s sprednjim pogonom.

 

Vir: Porsche Slovenija

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information