SEAT Arona, nova zvezda športnih terencev

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
SEAT Arona SEAT Arona | SEAT

Vznemirljiv, brezčasen dizajn, izjemno dinamične vozne lastnosti, prostornost notranjosti in prtljažnika – vse to so odlike, zaradi katerih SEAT Arona po analizi družbe Autovista Group med neposrednimi tekmeci tako izstopa.

Odločitev za nakup avtomobila zahteva natančno presojo, pa naj bo kupec posameznik ali podjetje. Kupec mora upoštevati ne le nabavno ceno, temveč tudi stroške vzdrževanja in vrednost rabljenega vozila po določenem obdobju. Zato je SEAT pri snovanju nove Arone, o kateri smo že poročali, v žarišče svoje strategije postavil stroške vzdrževanja in vrednost rabljenega vozila.

Arona se od tekmecev razlikuje po izjemni dinamičnosti, boljši funkcionalnosti, odličnih pospeških, dobrih voznih lastnostih, velikem udobju med vožnjo ter nizki ravni hrupa in tresljajev. Poleg tega ima v primerjavi s tekmeci prostornejši prtljažnik (400 litrov) in večjo notranjost, omeniti pa moramo tudi boljšo zaznano kakovost in SEAT-ov sloves na področju oblikovanja ter razmerja med stroški in zmogljivostjo. Ne pozabimo tudi na brezčasni, vznemirljivi dizajn z edinstveno SEAT-ovo DNK in sprednjo masko v obliki črke X.

Po novem Leonu in Ibizi je SEAT Arona že tretji model, ki ga je španska znamka lansirala v letu 2017. To je še en korak v največji SEAT-ovi produktni ofenzivi doslej; tu še posebno izstopata Ateca in 5- do 7-sedežni športni terenec, ki bo na trg prišel leta 2018. SEAT bo v začetku leta 2018 predstavil digitalno armaturno ploščo, in sicer najprej pri Leonu in Ateci ter pozneje pri Ibizi in Aroni.

Nova Arona med množico avtomobilov vzbuja pozornost zaradi dimenzij kompaktnega križanca, višine in širine, številnih možnostih za individualno prilagoditev ter najnaprednejših tehnologij na področju varnosti in povezljivosti.

Arona bo seveda na voljo tudi s 7-stopenjskim DSG menjalnikom, ki v kombinaciji z litrskim EcoTSI bencinskim motorjem moči 85 kW (115 KM) od 0-100 km/h pospeši v 10 sekundah, na 100 prevoženih kilometrov pa v povprečju porabi zgolj 5 litrov bencina. 


Vir: Porsche Slovenija

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information