Paravan Chrysler Pacifica

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Paravan Chrysler Pacifica Paravan Chrysler Pacifica | Paravan.de

Paravan Chrysler Pacifica je eden izmed povsem novih vozil, ki so popolnoma prilagojena za samostojno vožnjo voznika invalida.

Prvi tovrstni (t.i. Entervan) avto je bil prav Chrysler; takrat še pod slovitim imenom Voyager. A od takrat je preteklo že kar nekaj let, pojavilo se je tudi precej vozil drugih znamk, ki so konkurirale na tem področju, a tokrat priznano nemško podjetje Paravan predstavlja povsem novo prilagojeno vozilo - Chrysler Pacifica.

Razkošje, prilagodljivost, udobna vožnja in lahkotno upravljanje so besede, s katerimi Paravan opisuje svoj nov produkt. V vozilo se je moč zapeljati z invalidskim vozičkom preko klančine, ki se seveda upravlja preko daljinskega upravljalnika, skozi električno odpirajoča se drsna vrata na sopotnikovi strani. Vozilo se, zahvaljujoč zračnemu vzmetenju, pri tem nagne do 5 cm, s čimer se precej zmanjša klanec oz. kot klančine, ki tako znaša zgolj 9°. V notranjosti je ogromno prostora, izbiramo pa lahko med vpenjanjem invalidskega vozička na elektromotorni pogon na voznikovo ali sovoznikovo mesto ali pa potujemo kot sopotnik v drugi vrsti sedežev. Chrysler Pacifica je v vsakem primeru registrirana za 5 oseb.

Gre za enoprostorsko vozilo, zunanjih dimenzij 5.171 x 1.735 x 1.775 mm (d x š x v). Višina od klančine do zgornjega roba vrat je 132 cm, medtem ko je notranja višina v vozilu 135 cm. Optimalna višina voznikovih oči med vožnjo je 120 cm od tal. Notranja širina med stebričkoma voznikovih in sovoznikovih vrat je 146 cm.
Klančina za uvoz v vozilo je širkoja 75 cm in dolga 110 cm. 

V vozilo je moč dodatno vgraditi vse najnovejše pripomočke za vožnjo, vključno s sistemom Drive-by-wire oz. Space Drive.


Foto: Paravan
Vir: Paravan

Galerija slik

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information