Novi VW T7 in T6 facelift že v letu 2019

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
Volkswagen T5 Caravelle Volkswagen T5 Caravelle | © mojaPot.net

Nemški avtomobilski velikan že intenzivno testira novosti za prenovo modela T6 in novi model T7 Multivan.

O novi družini vozil T7, ki bodo temljili na MQB platformi, smo v preteklosti že poročali. Tokrat pa ne gre več zgolj za ugibanja, temveč so se na spletu že pojavile prve fotografije s testiranj. Zaenkrat se testira še na trenutni platformi, ki pa že kaže rahle poteze prenove.

Kot poročajo tudi avtomobilski mediji, naj bi prihodnje leto na trg zapeljala novi T7 Multivan, ki se bo na vseh področjih približal osebnim vozilom, in prenovljeni T6 (Transporter, Caravelle). T6 ostaja predvsem zaradi trenutne zasnove, ki omogoča višjo osno obremenitev, kar je za dostavna vozila pomembno. Izboljšali bodo zgolj določeno varnostno opremo, ki mora zadovoljiti novim evropskim smernicam po letu 2022. A visoka osna obremenitev in udobje ne gresta ravno z roko v roki, zato pri VW že nekaj časa načrtujejo novi T7 Multivan, ki bo zasnovan precej bolj po meri osebnih vozil (višja udobnost, nižje sedenje, več luksuzne opreme, itd.). Večkrat je že bilo mogoče zaslediti tudi napoved, da bo novi T7 Multivan t.i. "hightech-van".

Za vse bolj točno se zdi tudi napoved, da bo T7 postala družina. Ford, s katerim je VW te dni podpisal pismo o nameri, katerega cilj sta povečanje konkurenčnosti obeh podjetij in boljša prilagoditev potrebam strank po vsem svetu, že ima podobno Tourneo družino, kjer ne gre zgolj za različne medosne dolžine vozila, temveč tudi različne tipe vozil na enaki platformi. VW bi tako v družino T7 uvrstil že omenjenega Multivana, sedanjega Caddy-ja in sedanjega Sharana. Pri tem Multivan ostaja Multivan (oz. pogovorno v drugih državah Bus), Caddy bi nosil oznako Life, Sharan pa se naj bi prelevil v Family. Torej T7 Multivan, T7 Family in najmanjši T7 Life, čeprav še nobeno ime ni uradno potrjeno.

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information