Ford Tourneo Custom, prenova 2018

Oceni ta prispevek
(2 glasov)
Ford Tourneo Custom, prenova 2018 Ford Tourneo Custom, prenova 2018 | Firmen Auto

Z začetkom leta 2018 Ford ponuja prenovljenega Tournea Custom. Poleg optičnih osvežitev zunanjosti in notranjosti, bo ponudil tudi tehnične novitete.

Tourneo Custom bo po novi osvežitvi ohranil svoje markantne zunanje linije, ki bodo z novo mrežo hladilnika, dodanim kromom in prenovljenimi LED dnevnimi lučmi še izrazitejše in času primernejše. Več sprememb kot zunaj, bo v njegovi notranjosti. Precej prenovljena je armaturna plošča in voznikovo okolje, ki je modernejše, se spogleduje z nekaterimi sedanjimi novejšimi Fordovimi modeli in obenem napoveduje prihodnost. Največja novost je ogromen 8-palčni osrednji informativni zaslon z navigacijo. Sedeži v vozniški in potniški kabini bodo dobili bolj premiumski izgled (proti doplačilu), s čimer bo Ford (skupaj s ponudbo asistenčnih sistemov, motorjev in samodejnega menjalnika) neposredno stopil v boj s konkurenco - Proace/Traveller/Spacetourer VIP, V-razred, Multivan. 

Prenovljeni Tourneo bo na voljo tudi s sodobnimi asistenčnimi sistemi, kot je aktivni tempomat s samodejnim prilagajanjem hitrosti glede na promet in prometne znake, preprečevalnik naleta, samodejno zaviranje v sili, sistem za prepoznavanje pešcev, SYNC 3, itd. Za kar najboljše udobje bo na voljo tudi opcijsko zračno vzmetenje, kar je še posebej dobrodošlo pri prevozu oseb na invalidskem vozičku.

Manj novosti bo pri pogonskem sklopu, kjer Tourneo ponuja izbor med tremi dvolitrskimi dizelskimi agregati, ki zmorejo 77 kW (105 KM), 96 kW (130 KM) ali 125 kW (170 KM). Motorji bodo na voljo v povezavi s šeststopenjskim ročnim ali samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko

Uradnih cen pri Fordu še niso izdali, so pa zaokrožile govorice, da naj bi osnovna različica v Nemčiji stala manj kot 27.000 EUR.Vir: firmenauto.de
Foto: firmenauto.de

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information