Pariška premiera Golfa Alltrack

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Volkswagen Golf Alltrack Volkswagen Golf Alltrack

S Passatom Alltrack je Volkswagen leta 2012 premostil vrzel med svetovoma cestnih in terenskih izzivov. Z novim Golfom Alltrack zdaj Volkswagen ta koncept prenaša v še en razred. Svetovno premiero štirikolesno gnanega modela bo največji evropski proizvajalec vozil slavil na salonu Mondial de l`Automobile v Parizu (2.–19. oktober).

Za Golf Alltrack so na voljo en bencinski (TSI) in trije dizelski (TDI) motorji, ki so vsi izredno zmogljivi agregati s turbopolnilnikom in direktnim vbrizgavanjem goriva. Popolna novost v Golfovi družini je motor 1.8 TSI z močjo 132 kW (180 KM). Golf Alltrack z motorjem TDI bo na trg prišel v izvedbah z močjo 81 kW/110 KM (1.6 TDI), 110 kW/150 KM (2.0 TDI) in 135 kW/184 KM (2.0 TDI). Izvedbi s 132 kW/180 KM in 135 kW/184 KM svojo moč na štirikolesni pogon prenašata s serijskim 6-stopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (DSG).

Novi Golf Alltrack je zasnovan tako, da se na utrjenih cestah odreže ravno tako dobro kot na nezahtevnem terenu. Tehnično podlago za to predstavlja štirikolesni pogon 4MOTION. Sistem, ki je opremljen s sklopko haldex najnovejše generacije, se aktivira, še preden nastopi zdrsavanje. Do izgube vlečne sile skoraj ne prihaja, saj štirikolesni pogon 4MOTION uporablja predhodno krmiljenje, ki se prilagaja posameznim voznim situacijam. Pri nizkih obremenitvah ali v potisni fazi je vozilo gnano samo preko sprednje preme, zadnja prema je pri tem oddvojena. Ta osnovna nastavitev varčuje z gorivom. Zadnja prema se po potrebi v delčku sekunde brezstopenjsko priklaplja preko sklopke haldex 5. generacije, ki jo upravlja elektrohidravlična oljna črpalka. Krmilnik ves čas izračunava idealni pogonski moment za zadnjo premo in preko krmiljenja oljne črpalke uravnava, v kolikšni meri naj se lamelna sklopka zapre. Po potrebi je na zadnjo premo mogoče preusmeriti skoraj 100 odstotkov pogonskega momenta.

Sklopka haldex opravlja funkcijo vzdolžne zapore, hkrati pa štirikolesni EDS, ki je integriran v elektronski stabilizacijski program (ESC), na obeh premah prevzema funkcijo prečnih zapor. Poleg tega je Golf Alltrack na sprednji in zadnji premi opremljen z dodatno funkcijo XDS, ki pri hitri vožnji skozi ovinke zavira kolesi na notranji strani ovinka in tako optimira krmiljenje. Takoj ko elektronika zazna, da je eno od koles na notranji strani ovinka preveč razbremenjeno, hidravlika sistema ESC na tem kolesu načrtno vzpostavi zavorni tlak in s tem znova zagotovi optimalno vlečno silo.

Do 20 mm višji odmik od tal v povezavi s terenskim voznim profilom in štirikolesnim pogonom 4MOTION najnovejšemu Golfu na najzahtevnejših terenih daje lastnosti, ki bi jih sicer prej pripisali športnim terencem. S terenskim voznim profilom je mogoče aktivirati funkcijo za nadzorovani spust (ki avtomatsko zavira vozilo), spremenjeno karakteristiko pedala za plin in terensko nastavitev sistema ABS (z njo drugačen regulacijski interval pri zaviranju povzroči, da pred kolesi nastanejo nekakšne zagozde iz neutrjenega materiala). Golf Alltrack pa ne nudi samo izjemnih terenskih voznih lastnosti in visoke ravni aktivne varnosti, ampak se lahko pohvali tudi kot idealno vlečno vozilo, ki je kos vlečnim obremenitvam do 2.000 kg (z zavorami, pri vzponu do 12 %).

Vir: Porsche Slovenija
Foto: Porsche Slovenija

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information