Novi Octavia RS in Octavia Scout

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Škoda Octavia RS in Octavia Scout Škoda Octavia RS in Octavia Scout | Foto: Škoda

Nova top modela iz družine Octavia v četrti generaciji ponujata še večjo varnost, nove asistenčne sisteme, več udobja in sodobne rešitve za povezljivost.

Modeli RS in Scout že več generacij veljajo kot top modeli na vrhu ponudbe družine Octavia.

Octavia RS je prvič na voljo s tremi različnimi vrstami pogona. Motor 2.0 TDI generacije EVO zdaj razvije 147 kW (200 KM) in je na voljo v kombinaciji s sprednjim ali štirikolesnim pogonom. Novi bencinski motor 2.0 TSI generacije EVO razvije moč 180 kW (245 KM), ki se na cesto prenaša prek sprednjih koles. Za novo Octavio Scout je na voljo pet dizelskih in bencinskih motorjev, poleg njih pa še bencinski 1.5 TSI z blago hibridno tehnologijo. Karavan z robustno opremljeno karoserijo in terensko preobleko je prvič na voljo bodisi s štirikolesnim ali s sprednjim pogonom.

Octavia RS in Octavia Scout se ponašata z vsemi izboljšavami, ki jih je prinesla aktualna generacija Octavie; izpostaviti velja še večjo prostornost, še več udobja, večjo aktivno in pasivno varnost ter sodobne rešitve za povezljivost. Ponudba pogonov za prodajno uspešni model, ki ga pri Škodi ponujajo v limuzinski izvedbi ali kot karavan z oznako Combi (izjema je Octavia Scout, ki je na voljo samo kot karavan), je tako široka kot še nikoli do zdaj. Poleg učinkovitih dizelskih in bencinskih motorjev in modela Octavia G-TEC, ki ga poganja okolju prijazni zemeljski plin (CNG), so prvič v ponudbi tudi elektrificirani pogoni. Priključnohibridni sistem v Octavii iV zagotavlja sistemsko moč 150 kW (204 KM), v Octavii RS iV pa kar 180 kW (245 KM). Octavia e-TEC je kot prvi Škodin model z blago hibridno tehnologijo opremljena z 48-voltnim jermenskim zagonskim alternatorjem in 48-voltno litij-ionsko baterijo. Za ta model sta na voljo dva motorja: z 81 kW (110 KM) in s 110 kW (150 KM).


Vir: Porsche Slovenija

 

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information