Sejem Agra 2019

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Sejem Agra 2019 Sejem Agra 2019 | Foto: mojaPot.net

Obiskali smo 57. mednarodni kmetijsko-živilski sejem Agra 2019 v Gornji Radgoni.

Sejem Agra je letos svoja težišča postavil predvsem na digitalizacijo, podeželsko mladino, mlade kmete, generacijsko pomladitev, hrano iz naše bližine, inovativnost, povezovanje, trajnostno gospodarjenje z gozdovi, kmetijsko tehniko za visoko učinkovitost in trajnostno kmetovanje ter na ekološko kmetijstvo. V lanskem letu je sejem obiskalo kar 117.000 obiskovalcev iz različnih bližnjih in daljnih držav, številko pa bodo morda letos še presegli.

Z vidika dostopnosti za invalida je organizacija in infrastruktura vredna pohvale. Ob vhodu nas redarji usmerijo na poseben prostor na makadamskem parkirišču, ki je namenjen samo invalidom - in teh nas nikakor ni bilo malo. Oseba na invalidskem vozičku in spremljevalec imata prost vstop na sejmišče, ki meri preko 70.000 kvadratnih metrov razstavnih površin. Celotna zunanjost, kot tudi vse dvorane, so dostopne z vozičkom na elektromotorni pogon. Sanitarije niso na vsakem koraku, še posebej ne tiste za invalida, a smo jih vseeno našli in tudi uporabili, saj hitro teče čas, če si želimo ogledati vse, kar se videti da. Poleg razstavnega programa, dogajanje spremljajo tudi strokovna predavanja ter zabavni in predstavitveni program. Za lačne in žejne ne zmanjka gostinskih ponudnikov.

Obisk sejma priporočamo vsakomur, ki ga vsaj malo zanima področje strojev, prehranjevalne verige, ekologije, urejanje okolice doma, ipd. Krog razstavljalcev in ponudba sta že bržkone večja od tiste na mednarodnem obrtnem sejmu v Celju.

 

Galerija slik

View the embedded image gallery online at:
http://mojapot.net/aktualno/sejem-agra-2019#sigProIdb8b367befa

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information