Avtomobilski salon Ženeva 2018

Oceni ta prispevek
(0 glasov)
Avtomobilski salon Ženeva 2018 Avtomobilski salon Ženeva 2018 | © mojaPot.net

Minuli vikend smo obiskali enega izmed najodmevnejših avtomobilskih salonov - Avtosalon Ženeva.

O novostih na tokratnem avtomobilskem salonu je bilo že veliko izrečenega in zapisanega, zato se dotaknimo samo tistih najpomembnejših. 

Volkswagnovo prizorišče je bilo najbolj okupirano pri I.D. študijah, kjer je poleg Buzza, ki se je znašel na naši naslovni fotografiji, največ zanimanja povzel še Vizzion. Sorodna Škoda ni predstavila zgolj prenovljene Fabie, temveč tudi študijo manjšega SUV-ja po imenu Vision-X, Octavio RS z močjo 245 KM ter bencinsko gnanega Superba, ki razvije 272 "konj".

Volvo je v svoje ospredje postavil model V60, s katerim konkurira v popularnem srednjem razredu.

Nižji srednji razred so z novostmi največ zanimanja poželi pri Toyoti z Aurisem, pri Kii z novim Ceedom ter pri Mercedesu z novim A-razredom. Z vidika prostornosti in praktičnosti za gibalno ovirane osebe sta se novi Citroën Berlingo in bratski Peugeot Rifter (prej Partner) izkazala za zelo uporabni vozili. Oba sta se "povečala", ponujata novejše asistenčne sisteme in združujeta prostornost kombija ter udobje enoprostorca. Vsekakor smo mnenja, da je predvsem Berlingo obenem tudi zamenjava za C4 Picasso in C4 Grand Picasso, saj je enoprostorski razred vozil v sunkovitem zatonu.

Sejem je paša za oči in balzam za dušo za vse avtomobilske navdušence. Vsekakor gre za sejmišče precej večjih razsežnosti, kot jih poznamo na slovenskih tleh, zato si je zanj pametno vzeti več časa.

 

Galerija slik

Za optimalno delovanje spletne strani uporabljamo piškotke.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information